Sveriges största klädbytardag - 16 april 2016

 

För sjunde året i rad är det dags för Sveriges största klädbytardag lördag 16 april. #klädbytardagen #nordicswapday

Trots överfulla garderober, shoppar många av oss allt mer. Det drabbar miljö och människor hårt i andra länder. Samtidigt så börjar många tröttna på slit-och-släng-trenden. Second hand är både miljösmart och kul. Naturskyddsföreningens satsning på klädbytardagen är en rolig, social och helt gratis aktivitet som ger konkret miljönytta. De plagg som du har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö. Plagg som ingen väljer skänks till en lokal second hand-butik.

Sveriges största klädbytardag anordnas runt om i Sverige. Se listan över vilka som anordnas i närheten av dig.

Datumet är lördag 16 april om det inte står en annan dag angiven under det lokala eventet. Sidan uppdateras efter hand så det kan förekomma ändringar. Gå gärna in i på webbsidan när klädbytardagen närmar sig och kontrollera om vilka plagg, tider för inlämning och hur många plagg som gäller på den klädbytardag du tänker besöka.