Heliga cirklar och tusen trådar i Landskrona 5 september - 10 oktober

I lördags 5 september hade Heliga cirklar och tusen trådar vernissage hos Hemslöjden i Skåne, som finns i Landskrona gamla stationshus. Utställningen är ett färgsprakande möte mellan indisk mönsterkonst och svenskt handarbete och bygger på Kärsti Stieges dokumentärfotografier från södra Indien. Kolam är en traditionell förgänglighetskonst, där kvinnor, tidigt om morgnarna skapar cirkleformade färgranna mönster på marken framför sina hem. De använder rismjöl och färgpulver. Under dagen när bybor, kor och cyklister passerar över så löses de upp och på kvällen när solen sänker sig över byn så återstår bara några vaga färgfläckar.

Utställningen visas 5 september - 10 oktober 2015 i Landskrona gamla stationshus. Läs mer om utställningen på webbsidan för Hemslöjden i Skåne