Slö(jd)lyssna i julhelgen

Riktigt snart är det jul och kanske blir det tid över för radiolyssnande? Här är ett par radio- och poddtips: 

Syjuntan - en programserie från SR P1 "som går på djupet av handarbetets innersta väsen och synar en syssla med låg status som har blivit revolutionär". Den sändes i fem avsnitt under 2010 och finns kvar i Sveriges Radio Play. Här är länkar till avsnitten som heter:

Syjuntan och kampen 
Syjuntan och manligheten
Syjuntan Recycle 
Syjuntan och trösten 
Syjuntan brinner  

Nördic Knitting - en podd om långsam och krånglig stickning. I skrivande stund finns det 20 "sticknördiga" avsnitt att lyssna på. Ett av dem (...det andra poddavsnittet) handlar exempelvis om stickning på Shetland  och särskilt de mönster som förknippas med den lilla ön Fair Isle.

 

Text och foto: Pia Jägstrand, länshemslöjdskonsulent i Norrbotten