Med vindens hjälp!

kvarnen web Kunde man förr mala sin säd eller såga sina stockar. Idag tar vi hjälp av vinden till el. På S:t Olofsholm, på Gotland, är det sällan vindstilla och en dag på sommaren arrangerar Hellvi hembygdsförening drakfest. Men vi börjar redan i mars - med en drakbyggardag. Då samlas vi en söndag och Rolle har dukat upp med material och kunskap. Det är då idéerna föds som sedan vidareutvecklas hemma. Så en varm sommardag samlas unga och gamla och flyger. Med de här!

killar med drake web  flicka med båtdrake web  familj med drake web

Och så blir det prisutdelning. första pris web

Första pris gick i år till Maj Snidare för en drake som flög galant!

En drakfest är inte svår att fixa till. Hitta en lagom blåsig plats som är öppen. Bjud in vänner och bekanta, sätt upp ett anslag i butiken och påminn om kaffekorg.

Det är kul med pris men inte nödvändigt. Rolle har gjort fina diplom. Gissa om de uppskattas!