Hållbara hem #3: Göra

foto:Thomas Lööf
foto:Thomas Lööf

Finns det något roligare än att göra det man behöver själv? Eller varför inte göra något att ge bort? Med slöjdens enkla principer klarar du det mesta utan maskiner och specialinredda lokaler. Behöver du handledning och hjälp på vägen kan du ta kontakt med länets hemslöjdskonsulent eller något av studieförbunden som finns på din ort. Just nu flödar utbudet av redesign, reuse och återbruk i hemslöjdskonsulenternas kursverksamhet och i studieförbundens kataloger.

I utställningen Rum för lust och list vägleds vi in i görandet med texten:

Göra
Om jag levde hållbart skulle jag göra och bo på samma yta. Jag skulle skapa mitt hem själv av sunda naturmaterial. Det blir billigt och själen får sin belöning.

 

Läs mer om slöjd och byggnadsvård på Nääs här.