På UR Play - Samtal om hemslöjd och hållbarhet från biblioteksmässan

Bok & Biblioteksmässan arrangerades fem större seminarier med hemslöjd som tema. Det ena  som handlade om hemslöjden och hållbarhet finns se på UR Play. UR Samtiden - Bok och bibliotek Hemslöjden - om hållbarhet

Medverkande i samtalet är: John-Michael Ekeblad, designstrateg och formgivare baserad i New York, där han gör möbler av rivningsmaterial från Manhattans skyskrapor, och i Guyanas regnskogar där han tillsammans med lokalbefolkningen gör möbler av lianer. Anneli Palmsköld, fil. dr i etnologi, programansvarig för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk, Institutionen för kulturvård vid Göteborgs universitet. Lars Petersson, länshemslöjdskonsulent och aktiv på bloggen Slöjd håller. Louise Ungerth, chef för Konsument och Miljö, Konsumentföreningen Stockholm. Maria Westerberg alias Vildhjärta, pinnplockerska och sagomakerska i de värmländska skogarna. Moderator: journalisten John Chrispinsson