Om hållbarhet & miljö på Bok&Bibliotek

Det är HEMSLÖJDENS år i år!  På Bok & Bibliotek arrangeras 5 stora seminarier och 30 spännande monterprogram. Välkommen till HEMSLÖJDEN på bokmässan! Monter B03:72 kommer att sprudla av böcker och aktiviteter! Hela programmet kan du  skriva ut här. Fredag 28 september kl 13.00 - 13.45  HEMSLÖJDEN – om hållbarhet och miljö

Medverkande: John-Michael Ekeblad, designstrateg och formgivare baserad i New York, där han gör möbler av rivningsmaterial från Manhattans skyskrapor, och i Guyanas regnskogar där han tillsammans med lokalbefolkningen gör möbler av lianer, Anneli Palmsköld, fil. dr i etnolog, programansvarig för Ledarskap i slöjd och kulturhantverk, Institutionen för kulturvård vid Göteborgs universitet, Lars Petersson, länshemslöjdskonsulent och aktiv på bloggen Slöjd håller, Louise Ungerth, chef för Konsument och Miljö, Konsumentföreningen Stockholm, Maria Westerberg alias Vildhjärta, pinnplockerska och sagomakerska i de värmländska skogarna. John-Michael Ekeblad deltar via Skype.

Moderator: journalisten John Chrispinsson

Arr. Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund och Hemslöjdens förlag i samarbete med Nämnden för hemslöjdsfrågor, Sveriges Hemslöjdskonsulenter och Studieförbundet Vuxenskolan samt Institutionen för kulturvård vid Göteborgs universitet och Konsumentföreningen Stockholm.