Midsommarkrans

midsommar och väv 077

  Trolsk är natten i midsommartid, laddad av naturens magi, det är nu man kan se in i framtiden. Det gäller att passa på att ta för sig, plocka, samla och spara dagg, blommor och löv. Midsommarnatten är en av årets kortaste nätter och tros ofta ha en alldeles speciell kraft. Vissa säger att man skall plocka sju sorters blommor att lägga under kudden för att få möjlighet att se sin tillkommande i drömmen, andra anser att det skall det vara nio sorter. Jag väljer att gå ut och plocka, löv, blommor och blad som jag binder till en krans för midsommarfesten.  Jag väljer löv och blommor efter tillgång och doft, binder blomma efter blomma tillsamman med löv och blad med en lintråd som håller för att dra åt hårt, så att kransen håller formen hela midsommarnatten. Samt gör det möjligt att bara lägga blomsterkransen på komposten när blommorna vissnat och helgen är över.