Nu spricker löven ut!

lövpublik web

Det närmar sig vernissage för det kollektiva verket "Ser du löven för alla träd" som ska vara med på utställningen Hemslöjden på Liljevalchs i sommar. På Gotland har ett sjuttiotal löv blivit klara och visas just nu på Langska huset i Visby. På museet i Uppsala finns ännu en lövhög att beskåda.Att botanisera bland dessa löv är spännande, fantasieggande och imponerande. Hur är det gjort, hur har man tänkt? Vilken energi och arbetstid man lagt ner! Lövmakarna som står för skapandet känner sig stolta och delaktiga.   -Tänk att få skapa en del av ett konstverk som görs av 2 000 personer runt om i landet. I olika tekniker och material men med samma entusiasm för slöjden.

Blir du nyfiken kan du se mer här, eller här eller här eller här. Eller sök på "Ser du löven för alla träd".