Slöjdkunskaper i Sveriges Natur

I senaste numret av Sveriges Natur (#1/12) som ges ut av Naturskyddsföreningen finns en lång artikel om Lotta Rahme, som är välkänd som kunskapsbärare i skinn och hantverksmässig skinnberedning. Gå till närmaste bibliotek och låna tidningen så får du läsa om hur skinn kan beredas utan stora påfrestningar på miljön och utan giftiga ämnen. Du kan också läsa artikeln här, men då utan bilder. Dessutom lämnas tipset att besöka den utmärkta utställningen "Garva lagom" på Uppsala läns museum. Utställningen är producerad av länshemslöjdskonsulenter i Uppsala, Gävleborg och Dalarnas län. Ytterligare en artikel gör ett nedslag i Tärnsjö garveri och dess baljor. Det kan reportern lugnt göra eftersom garveriets metoder klarar en tuff miljögranskning. Här kan du läsa artikeln. Vill du ha bilder får du söka upp en fysisk tidning

I samma nummer skriver Eva-Lena Neiman om böcker som beskriver värdefulla kunskaper i naturen. "Om man lär känna eller får sköta om en lagom stor del natur, blir den både begriplig och älskad", inleder hon sin artikel. En av böckerna som presenteras är "Slöjden börjar i skogen - konsten att läsa ett träd" Roligt och kul! "Här lever naturen starkast mellan raderna" skriver Eva-Lena. Här kan du läsa artikeln.

På nästa uppslag i tidningen Sveriges Natur finns en artikel om allemansrätten.

Ett bra och läsvärt nummer ur slöjdsynpunkt. Det bekräftar det vi vill med Slöjd Håller. Slöjdkunskaper ÄR ett bidrag till en hållbar utveckling!