Såg vid såg - och båda är handgjorda!

sågar web

Handgjord såg Tyvärr, de bara skymtar - innanför fönstret - men ack så häftiga. Här talar vi inte om motorsågar, utan handgjorda verktyg för att fälla stora träd!   Om jag förstått rätt är det Lars Gustavsson som tillverkar dem och han filar tänderna på sågbladet. I olika form och storlek, bara för att det ska gå lättare att fälla trädet! Om detta visst jag intet, men efter ett besök hos Grovform i Nybro har jag fått ny kunskap. Jag tror inte att jag får bruk av den, men sågen är ett konstverk i sig och funkar ju som insynsskydd.Grovforms hemsida hittar du här! På hemsidan kan du även se deras liar. De har utvecklat orvet och tillverkar det i björk och ekfaner, vilket ska göra det extra starkt. Dessutom kan du få det tillverkat efter din kroppslängd, bara för att det ska gå lättare att slå. Till sommarens slåtter är det dags att beställa nu!