Behöver du tvättråd?

fläckar 004

Fläckig dukJulens fester är över och det börjar bli dags att plocka bort julpynt och dekorationer.Oj och hoppsan, plötsligt upptäcker man att duken fått flera fläckar efter alla roliga kalas. En del av dem har kanske hängt med ett tag, rentav varit gömda under en och annan lortgris.  Lortgrisen, Carina skrev om den dan före julafton, är bra på att dölja fläckar och inte behöver den vara en gris - en stjärna till nyår eller en blomma till midsommar funkar lika bra.

Men för att återgå till duken som ska bli ren så vet du väl att vi har en utmärkt fläckguid på Slöjd håller, du hittar den här. Är det en linneduk som ska tvättas hittar du bra skötselråd här.

Det är ju skönt att veta att en fläck inte behöver vara en katastrof och med rätt skötsel håller duken genom flera kalas och kanske till nästa generation.