Ny bok om skinnsömnad!

webb lammbok

Bok LammskinnI dagarna har det kommit en ny bok om skinnsömnad. Elvy Johansson har sammanfattat sina yrkeskunskaper från dryga trettio års  verksamhet. Lammskinn, pälsskinnskunskap och hantverksteknik heter boken och behandlar just det mesta om förädlingen av det färdiga pälsskinnet. Elvy och hennes man Olle brukar Kälder gård på södra Gotland. Olle är den som står för framtagningen av det material Elvy jobbar med - gårdens egna lammskinn. Olle har skrivit ett  kapitel i boken, just om lammproduktionen. Men Elvy står för det mesta av bokens innehåll och hon delar generöst med sig av sin kunskap hur man syr i skinn, både för hand och på maskin. Boken innehåller materialkunskap, arbetstermer och hjälpmedel, skärteknik och sömnadsteknik, enklare körsnärsarbeten och tillverkning av olika produkter både för inredning och kläder. Avslutningsvis finns ett kapitel om omvårdnad och en lista på leverantörer.  Vare sig du är kursledare, yrkesverksam skinnsömmare eller syr för egen del kommer du att ha nytta av boken. Den är rikt illustrerad med både bilder och mönsterdiagram. Du kan beställa boken och läsa mer om Kälder gård här.