Slug 2012

slug2012

Slug 2012. En tävling där de tre vinnande bidragen ställs ut på Liljevalchs konsthall 2012. Slughet parad med naturmaterial som är hämtat i närområdet ger lokala och energisnåla produkter. Dessa idéer och produkter ger en marginell miljöpåverkan och innehåller inga gifter. Att sprida dessa, för behov eller lust, skänker glädje och nödvändighet i omställningen till ett hållbart samhälle. Fortfarande är det många saker som borde finnas och väntar på att uppfinnas. Så tag nu chansen att visa omvärlden din projektidé! Tävlingen är öppen för alla. Bidragen skickas till Slöjd&Byggnadsvård på Nääs senast den 13 januari 2012.

Juryn kommer att bedöma utifrån dessa fyra kriterier:1. Användning av naturmaterial, 2. Miljöpåverkan, 3. Kreativitet, 4. Hur idén förenklar/förhöjer vardagen.

Vi ser gärna fysiska  produkter eller modeller. Om dessa blir för stora eller tunga ser vi gärna att du lämnar dem som PDF eller på papper, max 2 st A3. Beslut om vinnande bidrag finnas att läsa på hemsidan senast februari 2012.  Det vinnande bidraget kommer att få möjlighet att förverkligas, inom rimliga gränser och med uppföljningsansvar från upphovsman, om bidraget är på skiss eller idéstadiet.

Läs mer om tävlingen och juryn på Slöjd och byggnadsvårds webbsida.