En textil hyllning!

blommor webb

En hel bukett blommor vill jag ge projektet "En textil hyllning" från Halland. "Grundidén med en textil hyllning är att visa unga hur man kan återbruka det överskott av textilier – med fokus på fina handarbeten – som idag finns på loppisar eller hemma i byrålådorna. Dessutom vill vi medvetandegöra ett hållbart tänkande kring textil och belysa ett textilt kunnande som är på väg att försvinna." Det läser jag i texten som Marita Jönsson, Utvecklare slöjd och konsthantverk i Region Halland skickade till mig. Kolla på deras hemsida - där får du massor med idéer om hur du kan återbruka textil. Du får även förslag på hur du kan jobba med textil inom textilslöjden eller skapande skola. Beskrivningar på hur du gör, även visuellt och så information om projektet, formgivarna och inte minst förslag på diskussionsfrågor för att föra debatten vidare. Verkligen läsvärt!