Textil hemslöjd!

Sveriges hemslöjdskonsulenter har startat en ny hemsida om textil och den hittar du här. Den innehåller massor med spännande läsning och upplysningar för oss som gillar textil. Ännu är den i uppbyggnadsstadiet så mer kommer.

Gå in under väva så hittar du vävsedlar och en av dem är beskrivningen till barnfilt i bomull.

En barnfilt vävd av miljövänlig bomull, det är något man önskar till varje barn. Bomullen kommer från Peru och är ekologiskt odlad. Den är färgad på Gotland så miljövänligt som möjligt. Ateljé Huskroken gör jobbet. Väva får du göra själv, men vävsedel hittar du här. Har du inte tillgång till egen vävstol? Sök upp en vävstuga – det finns flera runt om i landet och adresser hittar du här. Och det är inte bara barn som mår bra av ekofiltar – du räknar lätt om mönstret till en vuxenfilt. Behöver du hjälp så låt mig veta.