Kan du simma lugnt?

Sommar, sol och bad! Visst är det speciellt att doppa sig i havet, att få en svag doft av salt på huden och att känna sig ren och nytvättad. Men hur är det – blir du verkligen ren?

Hur mår Östersjön? Har det någon betydelse för dig? Vad kan du göra för att förbättra förutsättningarna?

Jo du kan informera dig om Östersjöns miljö, det gör du lätt på sidan Rädda Östersjön. Du hittar den under Världsnaturfonden WWF här. Du kan även avge tre östersjölöften för att förbättra havsmiljön och det gör du här.

Är du på Gotland kan du ta dig till Vamlingbo och prästgården där det finns flera bra utställningar om Östersjön. En försmak får du på den här sidan. Och från den sidan hoppar du lätt vidare till Forum Östersjön, här.

Läs och begrunda, simma sedan lugnt och med rent samvete!