Pinnstol Tur & Retur -återbruk av pinnstolar

Tänk vilket intresse pinnstolar och före detta pinnstolar kan skapa! Idag var det vernissage på utställningen Pinnstol Tur & Retur hos Konsthantverkarna  i Örebro. Projektet är ett samarbete mellan Länshemslöjdskonsulenten i Örebro län och Konsthantverkarna i Örebro. Med ett traditionellt och allmänt känt föremål som utgångsmaterial och begränsning är det ett 40-tal personer som funderat runt begrepp som återbruk och hållbar utveckling. Resultatet visas nu på utställningen. Här finns en stor bredd bland deltagare. Från barn som går i tvåan till möbelsnickarmästaren. Från Härnösand till Öland. Från varsamt renoverade pinnstolar till stolar som är tillverkade av pinnar från skogen. Kanske är det en lösning på frågan: hur tillverkar man en pinnstol med minsta möjliga resursåtgång? Utställningen pågår till den 24 augusti 2011. Projektet har en egen blogg och finns på Facebook