Drar du dig själv vid näsan?

penslarVisst är det pinsamt att bli dragen vid näsan och ännu värre om man gör det själv. På sig själv och miljön – dessutom.Jag tänker på penslar, Lars påminde ju om att det är hög tid att måla fönster! Då behövs en anstrykare, rund, och är den av god kvalité kostar den några tior men den gör arbetet lättare och målningen bättre. Hur?

Jo en bra pensel är tät och av bra borst som kan ta upp och hålla kvar färgen utan att den droppar. Den släpper inte hår så du slipper hårstrån på den färdigmålade ytan och den är lättare att rengöra. Alltså rengör du den, med såpa och vatten. En bra pensel håller många år och på så vis minskar du sopberget och sparar på miljön. Min stora pensel som jag har till slamfärg och limfärg, den brukas varje år, har redan sju år på nacken och håller ett bra tag till. Ytterligare en fines med den är den lilla metalltungan som gör att jag kan hänga penseln på burkkanten.  En bra pensel är glädjen i målningsarbetet, och jag spar både tid och miljö!