Tänk att en pet-flaska kan bli så tilltalande

Vi har lyft fram idéer från bloggen  365 saker du kan slöjda! tidigare,  och nu tycker jag det finns anledning igen...

I förra veckan såg jag det här tipset: #354 Tillverka en liten flaska till förvaring, som jag tyckte var inspirerande. Tänk att något som är gjort av en pet-flaska kan bli så tilltalande... Det får mej att tänka på att det förutom en returflaska i plast, förstås finns massor av  material som man skulle kunna återbruka och göra om till något "nytt av onytt".  För att inte tala om alla tekniker slöjden erbjuder, som man med varierande ansträngning kan göra till sina egna.

När det gäller återbruksmaterial har jag själv blivit inspirerad av att bland annat titta på olika webbsidor om trädgård, och då tänker jag speciellt på trädgårdsodling i storstäder. Om man googlar fram bilder på urban gardening eller guerilla gardening sätts i alla fall min fantasi igång. I bilderna känner jag igen finurligheten och glädjen som finns i slöjden. Den gillar jag!