Hållbara Hem 2011

7 maj inviger Slöjd och Byggnadsvård utställningen Hållbara Hem 2011 - Lust och inspiration för framtidens samhälle Hur skulle det se ut om vi 2030 byggde och inredde våra hem med naturliga material från Västra Götaland? Hampaisolering från Grästorp. Aspvirke från Alingsås. Ull från Ulricehamn.

7 maj – 4 september följer vi upp förra årets utställning bod2010. Vid stranden av Sävelången vid Nääs slott i Lerum visar vi fem unika små hus om 15 kvadrat.De är inredda av slöjdare, designers, konsthantverkare och byggnadsvårdare med inspiration från naturmaterial. Fem fantastiska hem som ger idéer om ett bättre liv.

I utställningshallen kan besökaren inspireras av lokalproducerade, sunda material. Här visar vi upp exempel på ”saker som borde finnas” - nya produkter av sunda material och återbruk.

- Skulle det gå att odla sin egen isolering? - Finns det badväskor av gran?