Hur tänkte jag?

På resande fot upptäckte jag att handduken aldrig blev nerpackad. Passerade det stora möbelvaruhuset och investerade i två nya som visade sig vara sex stycken då jag kom till kassan. Ingen fara med det humana priset, alla sex betalades. Tolv kronor!

Väl hemma igen började jag fundera. Hur kan det vara möjligt att jag får sex handdukar till ett pris som är lägre än vad en borde kosta? Som handvävare känner jag väl till hela proceduren vid tillverkning av en handduk. Och så kommer materialkostnaden till och frotté kräver extra mycket garn.

Vem har bjudit mig på arbetskraft och vem bekostar materialet i mina handdukar? För vill tillverkaren ha den rimliga ersättning som jag vill ha kan det knappast vara jag som betalar kalaset! Jag känner mig skamsen och blir arg på mig själv som lockades av priset.