Plast eller metall, vilket är materialet i din virknål?

virknål Virkning har som teknik inte många år på nacken och populariteten går upp och ner. Utskälld har den blivit med jämna mellanrum men just nu är den populär och har kommit till heders igen. Kul! Det enda redskap som behövs är en ”pinne med krok” i ena änden och med hjälp av den dras tråden genom öglor så arbetet växer fram. Virknålen – redskapet kan vara gjord i olika material men vanligast idag är nog metall eller plast. Förr kunde virknålen även vara tillverkad av ben.

Vill du virka och samtidigt vara lite miljömedveten skippar du virknålen i plast men även den i metall. Istället kan du tälja dig en i trä. På bloggen "365 saker du kan slöjda" finns i ruta 319 en bra beskrivning på hur du gör.

Alternativ finns – undvik plast, minska plastkontinenten!