Nytt nummer av Hemslöjd

Hemslöjd Det senaste numret av Hemslöjd har kommit.  Här kan du läsa om Eva Melldahl som har slöjden som verktyg och alltid står på den lilla människans sida. Hur hon med slöjdens hjälp visar på demokrati, föreningsteknik och projektledning.

Du kan även läsa om Allan Wallers arbete i Etiopien. ”De som saknar jord att odla kan köpa ull och karda och spinna för att sälja på marknaden. Det har haft betydelse” säger Allan som lärt ut hur man enkelt kan tillverka både kardor och spinnrock.

Läs också hur Thomas Thwaites tillverkar en brödrost, hela vägen från malm till limpa. ”Jag trodde det skulle vara ganska enkelt att utvinna järn ur en stenklump och att jag var smartare än en stenåldersmänniska” funderar Thomas.

Å så kan du återvinna en lastpall till en kryddhylla!

Hemslöjd hittar du på bibblan eller skaffa en egen prenumeration här.