Växtfärg med anor

Jag ska måla hela världen…..där höll inte sångrösten längre. Funderade över de färger vi använder oss av i dagligt bruk. Har förstått att det är bäst om innehållsförteckningen är så kort som möjligt. Det verkar dessutom finnas färger som är direkt hälsovådliga. När jag sökte runt efter alternativ så hittade jag en färg gjord på växter som verkar intressant. Soyaolja i vatten-emulsion låter ju väldigt harmlöst. Får väl hoppas att soyan är odlad utan genmodifiering. Att sedan tillsätta pigment av vejde (Isatis tinctoria), en gammal kulturväxt som enligt traditionen färgat vår flagga blå, gör ju inte saken sämre. Färgen finns i 3 olika nyanser. Är väl bara att göra en beställning och börja experimentera. Kanske använda emulsionen med andra pigment? Vill du själv pröva så kommer här en länk till butiken Bleu de Lectoure.