Kartong eller näver?

Att göra allehanda fodral i näver är kul! Näver är ett fantastiskt material, starkt, lättarbetat och vackert. Fodralen kan användas till så mycket, knivar i olika modeller, saxar, stickor m.m. Det går snabbt och enkelt att göra. Det krävs inte så många redskap heller. Ett problem kan ju vara att få tag på bra näver, det ser tråkigt ut på platser där folk haft nävertäkt på fel sätt. Man måste självklart ha markägarens tillstånd. Många näverslöjdare tar näver där det ändå ska avverkas, vilket kan vara en bra lösning. kartongellernaver1

Om du inte kan få tag på näver så går det lika bra att använda kartongen från mjölk/fil/youghurt paket, de har lagom styvhet och följsamhet för detta ändamål! Dessutom kan man vända in- eller utsidorna åt valfritt håll för att få det uttryck man är ute efter!

kartonellernaver2