Ett giraffben - varför det? Kill your darlings!

Visst gillar man knivar. Massor.

ettgiraffbenMen man stöter på patrull. Jag pratar naturligtvis om det där som lyser i ögonen på herr knivmakaren när han redogör för samtliga helt sjuka material som finns i den slurpimumsiga kniven. Det är läckert, snyggt och helt utan jämförelse med annat. Det är dessutom pirater och ryska maffian. Eller vem är det annars som förser dessa (oftast) herrar med de osannolika materialen som mammut, giraffben m.m.

Försöker tänka ut en livscykelanalys på gällande kniv. Svårt. Fast frakt och avstånd behöver ju faktiskt inte vara så farligt. Kanske giraffer är idisslare? +/-0?

Finns det ett närodlat alternativ? Fast det duger väl inte. Det är ju det exotiska och udda som lockar antar jag... Men man tar lärdom. Vad är det jag själv dreglar över och inte bara KAN välja bort? Fastän det är kasst för miljön? Det är lite ofrånkomligt det där. Man måste ändra på sig. Även sånt man älskar. Jag säger alltså -"Kill your darlings" (och då menar jag inte giraffer)

(Kniven på bilden har inget med det här och göra)